AKÜ BAKIM ONARIM – REJENERASYON(YENİLEME)
Kesintisiz Güç Kaynakları’ nın kesintisiz olmasını sağlayan destek ünitesi akülerdir. Enerji akülerde biriktirilerek sisteme veriliyor. Aküler, periyodik bakımları yapılmaz ya da yenilenmezse çevre için önemli bir tehdit olabiliyor. Bu yüzden, yenilenmiş ya da periyodik bakımları yapılmış aküler ile uzun süre kullanım, elektrik maliyetinde azalma, akü performansında artış sağlayabilirsiniz.
AKÜ BAKIM ONARIM REJENERASYON(YENİLEME) NEDİR?
Tüm forklift aküleri ve traksiyonel tip aküler üretildikleri andan itibaren sülfat oluşturmaya başlar.
Şarj teknolojisinin % 100 verimli olmadığının bir sonucu olarak, akünün normal çalışması (şarj ve deşarj) esnasında plakalarda daha fazla sülfat oluşur. Her şarjdan sonra çok küçük de olsa sülfat oluşumu zamanla akü yüzeyinde direnç oluşmasına ve dolayısıyla akünün tam olarak şarj olmamasına sebep olmaktadır. Bu şekilde düzgün şarj olmayan aküde zamanla deşarj kapasitesinde azalma olacak ve bir süre sonra akü kullanılamaz duruma gelecektir.
Peki ne yapmalı?
İşin en pratik kısmı aküyü yenisi ile değiştirmektir. Ancak yeniyi almak hem maliyetli hem de ülke ekonomisi için zarardır. Aküleri rejenerasyon(yenileme) denilen yöntemle tekrar geri kazanmak, eski kapasitelerine ulaştırmak ve kullanım ömürlerini uzatmak mümkündür. Böylece atıl ve işe yaramaz durumdaki aküleri, performansı düşük ve kapasite kaybetmiş aküleri geri kazanmak işletmeler için büyük ekonomik kazanç sağlayacaktır. Ayrıca rejenerasyon işlemi sonuncunda akülerin eskiye göre şarj süreleri daha kısalacak ve enerji anlamında ilave katkı oluşacaktır.
Rejenerasyon basit bir şarj işlemi olmayıp, işin özünde akünün plakalarında bulunan sülfatı elektriksel olarak yüksek frekanslı pulslerle çözmektir. Normalde şarj işlemi esnasında sadece DC voltaj ile aküler belli bir akımda şarj edilmektedir. Ancak rejenerasyon işlemi yapılırken toplam 5 aşamada işlem tamamlanmaktadır. Bu aşamaları girilen parametreler üzerinden cihaz kendi otomatik olarak başlatıp maksimum 48 saat sonra sonuçlandırmaktadır. Rejenerasyon işlemi sonucunda akünün toplam kazandığı kapasite, varsa bozuk veya performansı düşük hücre her bir hücrenin ulaştığı minimum ve maksimum voltaj seviyeleri detaylı bir şekilde raporlanmaktadır.
Rejenerasyon için akünün tamamen bozulmasını beklemeden, bu işlemi belli periyotlarla yapmak gerekmektedir. Bu sayede aküler gerçek performanslarında ve daha uzun ömürlü olacaktır.
Hangi tip aküler Rejenerasyon işlemine tabi tutulabilir:
- Elektrikli forklift ,transpalet aküleri(Traksiyonel Tip Aküler)
- UPS aküleri, sabit tesis aküleri (VRLA, AGM, JEL Tip Aküler)
- Telekom Aküleri(OPzS Tip Stasyoner Aküler)
- Ni-Cd Tip Aküler
Traksiyonel Tip Aküler – VRLA, AGM, JEL Tip Aküler – OPzS Tip Stasyoner – Ni-Cd Tip Akü Bakım Onarım – Rejenerasyon Avantajları :
- Akülerin kullanım ömrü ve performansı artar.
- Akülerin verimli şarj edilmesi sağlanıp, buna bağlı olarak elektrik sarfiyatı önlenir.
- Akülerin hücre arıza ve bozulmaları engellenir.
- Forklift ekipmanlarının zarara uğramasını önler ve verimli çalışmasını sağlar.
- Zamanla kullanılarak boşalan akülerin performansını arttırır.
- İş kaybını önler ve maliyet avantajı sağlar.
- Akü atıklarını azaltarak çevre dostu bir kurum olarak hizmetimizi yürütürüz.
akü yenileme, akü rejenerasyon, jel akü bakımı, jel akü tamiri, akü düzeltme, akü tamiri, akü performans arttırma, forklift aküsü, sanayi tipi akü, akü onarım, akü bakım,